Duurzame herontwikkeling COA-locatie in Burgum

Duurzame herontwikkeling COA-locatie in Burgum 2560 1440 IP Groep

Duurzame herontwikkeling COA-locatie in Burgum

In Burgum werkt IP Groep mee aan de duurzame herontwikkeling van een COA-locatie. De eerder geplaatste semipermanente gebouwen waren sterk verouderd en voldeden niet meer aan de kwaliteitseisen van het COA. Daarom worden dit jaar 64 woningen en twee dienstengebouwen opgeleverd. De opvangcapaciteit wordt daarmee uitgebreid van 450 naar 600 personen.

IP Groep levert in Burgum onder andere het televisiesignaal. Dat doen we vanaf de ontvangst van het satellietsignaal tot aan het zogenaamde Abonnee Overname Punt. Monteur Hendrik legt uit: “We installeren een satelliet ontvangstsysteem en zorgen ervoor dat het signaal de meterkast van een woning binnenkomt”

Nauwkeurigheid is belangrijk
Voor goede ontvangst moet een satelliet ontvangstsysteem heel precies geïnstalleerd worden. De zogenaamde Low Noise Block (LNB) is het belangrijkste onderdeel van het ontvangstsysteem. “Hier zit de antenne, de schotel is eigenlijk een holle spiegel die het signaal bundelt en richting de LNB stuurt, als het systeem niet goed staat afgesteld kan het niet genoeg signaal ontvangen.” legt meewerkend projectleider Jeroen uit. De LNB zet het ontvangen signaal om naar een lagere frequentie.Dat geconverteerde signaal transporteren we vervolgens via een coaxkabel naar de meterkasten en vanuit daar wordt de televisie voorzien van signaal.”.

Zenderpakket op maat
In Burgum worden met name uitgeprocedeerde asielzoekers met minderjarige kinderen opgevangen. Zij verblijven op deze gezinslocatie in afwachting van hun terugkeer naar het land van herkomst. IP Groep levert daarom zoveel mogelijk zenders uit deze landen. Gemiddeld wonen er mensen van zo’n veertig verschillende nationaliteiten op een COA-locatie. Afhankelijk van de nationaliteiten wordt het zenderpakket per locatie op maat gemaakt, zo ook in Burgum.