Modernisatie Zuidtoren

Modernisatie Zuidtoren 1881 1337 IP Groep

Modernisatie Zuidtoren

In Hoofddorp moderniseert IP Groep, in opdracht van 4Some technisch beheer B.V., de technische installaties van de Zuidtoren. Met 19 verdiepingen is de Zuidtoren het hoogste, meest herkenbare gebouw in de wijde omgeving van de Taurusavenue. Nadat IP Groep in 2016 al het brandmeld- en ontruimingssysteem van de Zuidtoren heeft geüpdatet, zijn we nu aan de slag met beveiliging en toegangscontrole. 

Het hart van de installaties
De modernisatie startte half januari 2021 met het installeren van nieuwe centrale apparatuur in een patchkast op de begane grond van de Zuidtoren. Deze kast is het hart van alle installaties in het gebouw. Vanuit hier worden het inbraaksignaleringssysteem en het complete toegangscontrolesysteem gevoed.

Beveiliging en inbraaksignaleringssysteem
De Zuidtoren is door het team van IP Groep rondom voorzien van een inbraaksignaleringssysteem. Bewegingsmelders en contacten op de buitendeuren staan in directe verbinding met de meldkamer. Zodra, buiten openingstijden, beweging gedetecteerd wordt of een deur opengaat kijkt de meldkamer live mee via de camera’s die IP Groep rondom het gebouw geïnstalleerd heeft. Monteur Roy van Embden: Dankzij het haarscherpe beeld kan de meldkamer snel bepalen of opvolging door beveiliging of politie nodig is. En bij een onverhoopt valse melding schakelen zij op afstand alles weer in. De camerabeelden zijn ook bij de receptie op twee monitoren zichtbaar. Zo ziet de receptionist(e) bijvoorbeeld wie er voor de deur staat als er wordt aangebeld. Via het intercomsysteem kan de bezoeker vervolgens welkom worden geheten en met één druk op de knop opent de receptionist(e) op afstand de deur. 

Toegangscontrole op maat
Huurders van de Zuidtoren kunnen met één pas zowel het gebouw, de fietsenstalling als de parkeergarage betreden. Wie liever zonder zijn raampje te openen de garage in rijdt kan ook het kenteken van de auto registreren. De roldeur opent automatisch zodra de geïnstalleerde camera het kenteken herkent. Het toegangssysteem van de Zuidtoren kent verschillende niveaus. Per niveau kan worden bepaald wanneer het gebouw mag worden betreden. 

De toegang van morgen
IP Groep realiseerde met de software van 20Face in de Zuidtoren ook een volledig contactloos toegangssysteem. Twee ingangen en een uitgang van het gebouw zijn door huurders door middel van gezichtsherkenning te openen. Wie dat wil, kan met één klik in de 20Face app toestemming geven (en intrekken) om zijn of haar selfie om te laten zetten in versleutelde data. Innovatief, praktisch én hygiënisch. 

In een gebouw met 19 verdiepingen en veel verschillende huurders is hygiëne belangrijk. Tegenwoordig misschien nog wel meer dan ooit. Daarom gaan alle deuren in de Zuidtoren automatisch open. Zo hoef je als gebruiker, tot aan je eigen kantoordeur, niets anders aan te raken dan je toegangspas.  

De deur van de parkeergarage het pand in, is ook toekomstproof. Binnenkort kunnen bezoekers hier naar binnen met een QR-code. Huurders sturen hun bezoeker een e-mail, de bezoeker kan vervolgens, in een aangegeven tijdsblok, de deur openen door de toegezonden QR- code te scannen met de QR-code scanner die IP Groep bij de deur heeft ingebouwd.

Dankzij de modernisaties die het team van IP Groep nu doorvoert is de Zuidtoren straks helemaal klaar voor de toekomst. Wil jij ook meewerken aan dit soort gave projecten? Kijk op www.werkenbijipgroep.nl of neem direct contact op met Denise Benschop. Bel 06 45 234 113 of  mail naar d.benschop@ipgroep.nl