Netwerkanalyse #1: IP Groep & Verdouw Advies

Netwerkanalyse #1: IP Groep & Verdouw Advies 940 788 IP Groep

Netwerkanalyse #1: IP Groep & Verdouw Advies

We kunnen natuurlijk zelf vertellen waarom u met IP Groep wilt samenwerken, maar we laten dat eigenlijk liever door een ander doen. Daarom presenteren we vandaag de eerste editie van de IP Groep Netwerkanalyse waarin we in gesprek gaan met onze eigen Timothy Kapteijn en algemeen directeur van Verdouw Advies Wim Verdouw over de samenwerking tussen IP Groep en Verdouw Advies B.V.

De heren kunnen het, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak, goed met elkaar vinden. “Wim en ik kwamen elkaar in 2018 op een gezamenlijk, zorg gerelateerd project tegen en het klikte eigenlijk direct” vertelt Timothy. Wim herinnert zich ook die directe, persoonlijke klik. “Die klik zorgde er uiteindelijk voor dat we het vertrouwen voelden om samen een project op te pakken”. 

Dat project is de Margarita-Maria Alocoque Kerk in Tilburg. Een transformatie van een kerk naar een zorgvilla. Het project is inmiddels afgerond en de samenwerking bleek inderdaad een succes. Een tweede zorgproject in Middelburg is gestart en de heren zijn in gesprek over waar ze elkaar bedrijfsmatig nog meer kunnen vinden. “Als het klopt, dan kom je bij elkaar terug” zegt Wim. 

De twee bedrijven passen goed bij elkaar, “We hebben allebei de wil om een mooi project neer te zetten, wat er ook gebeurt”  zegt Timothy. Wim bevestigt: “Het maakt niet uit waar we bij Verdouw Advies tegenaan lopen, we gaan pas weg als alles netjes is afgerond”.  “Dat geldt ook voor IP Groep” zegt Timothy, “in dat verantwoordelijkheidsgevoel, daar vinden we elkaar echt”. 

Van oudsher werkt Wim het liefst met familiebedrijven. “Daar zijn de lijntjes korter en is de betrokkenheid hoger”. Dat merkt hij ook bij IP Groep.  “Bij IP Groep doen ze wat nodig is. Dan bedoel ik niet alleen dat ze realistisch en praktisch zijn, en dat er geen met goud behangen oplossingen geïnstalleerd worden, maar ook dat ik steeds netjes word teruggebeld. Dat zie je niet altijd, terwijl dat juist zo essentieel is in een goede samenwerking.”. 

Inmiddels wordt de dagelijkse gang van zaken meer en meer door Denise (bedrijfsleidster IP Groep) en Cornelis (projectleider Verdouw Advies) opgepakt. Maar de basis blijft altijd de persoonlijke relatie tussen Wim en Timothy. Die relatie is voor beide heren belangrijk en waardevol.

Zowel Wim als Timothy zoeken voor hun bedrijven naar partners waarmee ze kunnen lezen en schrijven. Relaties waarmee ze door heel Nederland mooie projecten kunnen maken. Er liggen dan ook nog mooie kansen op samenwerking tussen de twee bedrijven in het verschiet. Wim: “We zijn met elkaar in gesprek waar we elkaar zakelijk nog meer kunnen vinden. Wellicht dat we in de toekomst niet alleen in zorgprojecten, waar IP Care met haar specialisatie in zorgdomotica voorop loopt, maar ook in de gestapelde bouw kunnen samenwerken. IP Groep is tenslotte goed in totaaloplossingen.”. Timothy: “Ja, of het nu gaat om (brand)beveiliging, communicatie- en elektrotechniek of andere technische uitdagingen, in de combinatie van onze disciplines kunnen we als IP Groep een groot verschil maken”.