Transformatie Margarita-Maria Alocoque kerk

Transformatie Margarita-Maria Alocoque kerk 2048 1365 IP Groep

Transformatie Margarita-Maria Alocoque kerk

In Tilburg werken IP Groep en IP Care in opdracht van Verdouw Advies B.V. mee aan de transformatie van de Margarita-Maria Alocoque kerk naar een zorgvilla. Het project is vanwege de originele bestemming van het pand bijzonder en vraagt om veel creativiteit.

Combinatie van disciplines
In dit project zijn alle disciplines van de IP Groep gecombineerd. Zo zijn de 32 zorgappartementen en de centrale hal voorzien van alle benodigde elektrotechnische installaties, is een netwerk voor TV en internet aangelegd en is het pand voorzien van brandmeldinstallaties en zorgdomotica

Creativiteit
De monumentale status van het pand vraagt om de nodige creativiteit. In een monument kun je tenslotte niets in de wanden maken. Ron Gerritsen, projectleider bij IP Groep, is trots op de creatieve oplossingen van zijn team:  “We komen op heel bijzondere plekken in de kerk. Boven gestucte plafonds bijvoorbeeld, en we hebben ook een vluchtladder moeten bestellen om ergens naar beneden te komen en daar een stukje installatie te kunnen maken. Het is bijna jammer dat je, op het eerste gezicht, niets meer van die creativiteit terugziet omdat we het zo netjes hebben afgewerkt”.

Bijzondere brandmeldinstallatie
De centrale hal van maar liefst 17 meter hoog is niet geschikt voor rookmelders. Daarom heeft IP Groep hier een aspiratiesysteem geïnstalleerd. Hiermee wordt lucht uit de ruimte een buis in gezogen. De lucht gaat vervolgens door een kast waarin geanalyseerd wordt of er rookdeeltjes aanwezig zijn. Dankzij dit slimme detectiesysteem kan brand vroegtijdig gesignaleerd worden terwijl de kans op ongewenste alarmen, en dus stress voor de bewoners, geminimaliseerd wordt. 

Zorgdomotica
In samenwerking met IP Care zijn de 32 zorgappartementen voorzien van zorgdomotica, WiFi en telefonie. Deze technische oplossingen maken de zorg veiliger en prettiger. 

IP Care heeft daarnaast in alle appartementen zorgalarmering geïnstalleerd, een systeem dat ervoor zorgt dat, in geval van een hulpvraag, de verpleegkundige direct gealarmeerd wordt. Met dit systeem is ook postitiebepaling mogelijk en kan de verpleegkundige direct contact leggen met de bewoner. Wel zo veilig en efficiënt.

Ook meewerken aan onze gave projecten? Kijk op www.werkenbijipgroep.nl of neem direct contact op met Denise Benschop, bel 06 45 234 113 of  mail naar d.benschop@ipgroep.nl 

© beeld:  buro 013