Brandbeveiliging

Bent u zich bewust van de gevaren van branduitbraak, de snelheid van het ontwikkelen van brand en de hoge kosten die het met zich meebrengt?

Ken de gevaren

Kunt u in uw bedrijf alle risico’s uitsluiten? Wilt u op tijd detecteren dat er een brand is? Wilt u onechte en ongewenste brandmeldingen voorkomen? Iedere brand is anders en ook iedere brand ontwikkelt zich anders.

De feiten:

 • 50% van de bedrijven die te maken krijgen met brand is binnen twee jaar failliet.
 • Per jaar worden er vele bedrijven door brand getroffen.
 • Een kwart heeft geen backup scenario.
 • Negen van de tien ondernemers onderschatten het vereiste risicobeleid.

Meer informatie over brandbeveiliging?

Het voorkomen van brand

Het voorkomen of vroegtijdig signaleren van brand is één van de belangrijkste aspecten van al onze werkzaamheden. Het kan namelijk niet alleen schade beperken, maar ook mensenlevens redden. En wat is er nu meer waard dan dat? Wij weten dankzij jarenlange ervaring hoe u in een vroeg stadium brand het beste kunt detecteren en hoe u ervoor zorgt dat u uw medewerkers zo snel mogelijk in veiligheid brengt.

Aan de hand van de omvang van uw pand, het aantal mensen dat er gebruik maakt en welke functie het pand heeft, bepaalt de wet welke brandveiligheidsgraad vereist is. In Nederland is dit gebonden aan een uitgebreide wet- en regelgeving. IP Groep heeft een NCP-Kiwa erkenning als het gaat om brandmeldinstallaties. Wij zijn volledig geïnformeerd en werken altijd conform alle voorschriften.

Wilt u uw bedrijf laten scannen op brandveiligheid?

IP Groep is actief in de volgende branches

Dankzij onze actuele en grondige kennis van alle wet- en regelgeving, kunt u op ons vertrouwen bij de aanleg van branddetectie- en ontruimingssystemen voor alle denkbare omgevingen, zoals:

 • Zorg
 • Onderwijs
 • Overheid
 • Utiliteitsbouw

Wilt u uw bedrijf laten scannen op brandveiligheid?

Wij streven bij iedere aanvraag slechts één doel na: voor alle gebruikers een zo veilig mogelijke omgeving realiseren. Van aanleg tot en met onderhoud bieden wij u de volgende faciliteiten:

 • Opstellen Programma van Eisen.
 • Opstellen van rapport van oplevering.
 • Verzorgen van Certificering.
 • Jaarlijks preventief onderhoud.
 • Risico inventarisatie.
 • Opstellen van Ontruimingsplannen en tekeningen.
 • Vakkundige installatie.

Bij brand gaat het niet alleen om grote materiële schade, maar ook om mensenlevens. Wij realiseren ons iedere dag hoe belangrijk dit is. Neem geen risico en besteed deze beveiliging uit aan een gerenommeerd bedrijf dat NCP-Kiwa erkend is: IP Groep. Wij nemen u deze zorg graag uit handen en geven u graag een vrijblijvend advies! Neem contact met ons op en maak vandaag nog een afspraak.

Onze brandmeldinstallaties zijn gecertificeerd volgens de strenge eisen van het Centrum Criminaliteitspreventie Veiligheid (CCV) en getoetst door het NCP-Kiwa.

Hoe wij te werk gaan

Stap 1

Opstellen rapportages

Het opstellen van een goede rapportage is de eerste stap in het proces. Het Programma van Eisen wordt afgestemd op het ontwerp en vormt de input voor het rapport van oplevering.

Stap 2

Voorbereiden en inventariseren

IP Groep verzorgt de volledige certificering en maakt een uitgebreide risico inventarisatie. Hiermee voorkomen we onvoorziene omstandigheden. Tevens worden de ontruimingsplannen en tekeningen opgesteld.

Stap 3

Vakkundig installeren

Na het goed voorbereide werk volgt een vakkundige installatie. Onze gecertificeerde monteurs installeren met zo min mogelijk
overlast voor de omgeving.

Stap 4

Preventief onderhoud

Achteraf plegen wij jaarlijks preventief onderhoud, om eventuele storingen of ander problemen te voorkomen. Zo kunt u zonder problemen van al uw services gebruik blijven maken.

Benieuwd welke oplossingen wij u kunnen bieden?