Gebouwbeheer

Een modern kantoorgebouw wordt steeds complexer doordat het steeds meer technologie bevat. Een juiste integratie is daarom van belang voor succes.

Kosten en energieverbruik voorspellen

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van lichtsensoren kunt u energie besparen op een zonnige dag. Verlichting of klimaatbeheersing kunnen wij koppelen aan de aanwezigheid van uw personeel.

Wilt u ook uw kosten en energieverbruik kunnen voorspellen? Door deze voorspelling kunt u precies weten waar u aan toe bent. Door het maken van duidelijke afspraken, heldere rapportages en onderbouwde verbetervoorstellen wordt dat gerealiseerd. Daarbij houden wij altijd rekening met het belang van de opdrachtgever.

Installatiecomponenten

Er is een flinke toename te zien in het aantal installatiecomponenten in gebouwen. Met als gevolg dat de verschillende systemen steeds vaker met elkaar geïntegreerd worden. Hierdoor wordt het risico groter op onverwachte uitvallen, dit kan leiden tot veel schade en overlast. Het is daarom van belang om regelmatig de installaties te laten controleren.

Wij zijn de specialist in het installeren en onderhouden van uw gebouwbeheer. Wij kunnen ervoor zorgen dat het onderhoud op tijd plaatsvindt en dat daardoor de kwaliteit van uw installatie van hoge kwaliteit blijft. IP Groep kan een onderhoudscontract op maat voor u maken.

Wilt u meer informatie ontvangen over toepassingen binnen uw bedrijf?

Wat is gebouwbeheer?

Een gebouwbeheersysteem (GBS) wordt gebruikt om alle binnen het gebouw aanwezige installaties (regelingen), met name de elektrische en werktuigbouwkundige (E&W) installaties, centraal aan te kunnen sturen (reguleren), te bedienen en te laten samenwerken (communiceren). Het voordeel hiervan is centrale aansturing en aflezing van data voor de centrale installaties. Verder kan er gedacht worden aan het aflezen van informatie (temperatuur, in dienst zijnde installaties) en het tijdelijk in/uitschakelen van installaties. Enkele voorbeelden van installaties die deel uit maken van een gebouwbeheersysteem zijn: registratiesystemen, klimaatinstallaties en ontruimingsinstallaties.

Meer informatie over gebouwbeheer?