Telefonie

Telefonie is voor veel bedrijven en instellingen vaak net zo vanzelfsprekend als bijvoorbeeld elektriciteit. Maar, er komt veel bij kijken om een goede bereikbaarheid te bewerkstelligen. Bij IP Groep helpen we u graag. Met het maken van een keuze uit de grote hoeveelheid mogelijkheden, het toepassen van de technologie en natuurlijk ook de installatie en het onderhoud van uw telefonie-oplossing.

Altijd bereikbaar

Bij IP Groep zorgen we ervoor dat uw telefonieomgeving maximaal aansluit bij uw bedrijfsdoelstellingen. Vindt u flexibiliteit, kosten besparingen of geavanceerde functionaliteiten belangrijk? Wilt u het beheer van uw telefonie-oplossing in huis houden of besteedt u het liever uit?  Door ons eigen telefonieplatform in diverse gerenommeerde datacenters kunnen wij flexibel omgaan met bijvoorbeeld de groei van uw bedrijf.

Communicatieoplossingen voor elke branche

Op het gebied van telefonie heeft de techniek de afgelopen jaren een vlucht genomen waarvan het einde nog niet in zicht is. De mogelijkheden lijken oneindig. Wij zijn een gecertificeerd leverancier van diverse fabrikanten, waardoor u bij ons altijd een passende oplossing vindt.

Wilt u meer informatie over oplossingen voor uw bedrijf?

Draadloos

Cloud telefonie

Als ondernemer heeft u vast gemerkt dat de rol van telefonie aan het veranderen is. Wat Netflix doet met de manier waarop we naar films kijken, doet de cloud met telefonie: geen investeringen, geen vast contract, maar betalen per gebruiker, per maand.

Telefonie uit de cloud betekent niets anders dan dat u geen vaste telefooncentrale meer op kantoor heeft staan, maar dat dit een online dienst is. Hierdoor heeft u de vrijheid om te werken waar en wanneer u maar wilt. Het enige wat u nodig heeft is een internet verbinding.

 • Geen investeringen in hardware, software, licenties of installatie
 • Geen contracten
 • Alleen betalen voor wat u gebruikt
 • Onbeperkt en gemakkelijk schaalbaar
 • Meer dan 150 functies met automatische updates, dus altijd de nieuwste telefonie oplossing
 • Gratis onderling bellen
 • Nummerbehoud
 • Eenvoudig te bedienen

Dect telefonie

Als modern bedrijf wilt u uw medewerkers op een flexibele manier laten werken. U wilt snel kunnen handelen en daarvoor moet u bereikbaar zijn op uw kantoor, in uw magazijn of tijdens het productieproces. Wij bieden hiervoor diverse oplossingen aan op basis van Dect of IP Dect, geïntegreerd in uw bedrijfstelefooncentrale.

Deze draadloze toestellen hebben verschillende opties zoals een antwoordapparaat, nummerherkenning, een handsfree-functie en de mogelijkheid tot conferentiegesprekken. Er zijn DECT-telefoons bestaande uit 1 handset, 6 handsets en alles daartussenin. Door deze grote verscheidenheid is er voor iedereen een passend toestel.

VoIP telefonie

VoIP telefonie is onmisbaar in elke professionele organisatie. In veel gevallen bespaart u er veel tijd en geld mee. Natuurlijk komt u, dankzij de optimale bereikbaarheid ook professioneel over. Bij Voice over IP (VoIP) wordt het internet of een ander IP-netwerk gebruikt om spraak te transporteren. Hierdoor wordt telefonie mogelijk op datanetwerken en ontstaat de mogelijkheid om de voorheen traditioneel gescheiden werelden van spraak en data samen te voegen.

Wat is er nodig om met VoIP te bellen?

Slechts 4 dingen:

 1. Voldoende bandbreedte

U kunt over de prachtigste oplossing voor telefonie beschikken, de kwaliteit ervan valt of staat met uw internetverbinding. Het is belangrijk dat er altijd voldoende bandbreedte is om telefonieverkeer te versturen en ontvangen, naast het reguliere dataverbruik over het netwerk. Eén telefoongesprek vereist ongeveer 100 kb/s bandbreedte. Telt het aantal gesprekken dat u tegelijkertijd wilt voeren op bij het huidige internetverbruik en u weet hoeveel bandbreedte u nodig heeft.

Komt tot de conclusie dat u bandbreedte tekort komt voor VoIP? IP Groep kan u hierbij helpen. Wij adviseren u graag over de best mogelijke verbinding voor uw situatie en bedrijfslocatie.

 1. Een VoIP pakket

Het is noodzakelijk om elk toestel te voorzien van een virtuele telefoonlijn, het VoIP account. Als u vijf medewerkers heeft die moeten kunnen bellen, dan bestelt u vijf pakketten. Zij krijgen dan allemaal een eigen account. Door aan elk account een eigen nummer te koppelen, is iedereen bereikbaar via een eigen nummer.

 1. Een telefoonnummer

Heeft u al een zakelijk telefoonnummer? Wij regelen natuurlijk dat u deze kunt behouden. Heeft u nog geen zakelijk telefoonnummer? Ook dat is geen probleem. U kunt zelf kiezen wat voor type nummer dit moet worden. Wilt u graag een lokale uitstraling? Kies dan voor een telefoonnummer met uw netnummer ervoor. Heeft u meerdere locaties met meerdere netnummers en wilt u voor elke locatie een eigen, lokaal telefoonnummer? Ook dat is mogelijk. Voor een landelijke uitstraling kiest u voor een 085- of 088-nummer.

 1. Een toestel

Als u bij de keuze van uw pakket (stap 2) hebt gekozen voor een compleet abonnement met toestel, dan hoeft u natuurlijk geen toestel meer te kiezen. Maar mogelijk schaft u liever zelf een toestel aan. Dan kunt u bij ons kiezen uit een veelvoud aan VoIP telefoons.

U ziet: overstappen naar VoIP telefonie is heel eenvoudig. Als u de overstap door IP Groep laat regelen, merkt u er bijna niets van.

Klaar om over te stappen?

Vaste telefonie

Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor oplossingen voor vaste telefonie. Daarmee houdt u het beheer in eigen hand, kunt u uw telefonie en backofficesystemen integreren én specifieke gebruikerstoepassingen instellen.

SIP trunk

Een SIP Trunk is een softwarematige telefoonlijn. Het grote verschil tussen een SIP Trunk en een telefoonlijn is dat het aantal beschikbare lijnen flexibel kan worden ingesteld. Daarnaast wordt er een gesprek opgezet via Internet (data) in plaats van het ouderwetse telefoonnetwerk. De provider zorgt ervoor dat uw gesprekken op het standaard-telefoonnetwerk terecht komen. De meeste moderne telefooncentrales kunnen worden voorzien van deze dienst. Door deze in uw telefooncentrale te plaatsen belt u vele malen goedkoper.

 • Enorme kostenbesparing op maandelijks abonnement
 • Betalen per beschikbare lijn
 • Gratis koppeling telefoonnummers
 • Gratis onderling bellen
 • Vast-mobiel integratie mogelijk
 • 088, 0800 of 0900 nummer rechtstreeks op SIP

Glasvezel

IP Groep heeft ruime kennis en ervaring in het toepassen van glasvezel oplossingen. Wij zijn er van overtuigd dat de opkomst van nieuwe applicaties en diensten moeten beschikken over razendsnel, uiterst betrouwbare en hoogwaardige verbindingen waarbij glasvezel een onmisbaar onderdeel is. Wij zijn de partner voor advies, ontwerp, uitvoering en onderhoud van datanetwerken.

Binnen het glasvezel concept van IP Groep bieden wij u alle benodigde actieve componenten, glasvezelpatchkabels en glasvezelpatchpanelen. Certificering van ons glasvezel concept behoort tot de mogelijkheden.

VPN

VPN staat voor Virtual Private Network. Het is een methode waarmee uw bedrijfsnetwerk veilig tot buiten uw voordeur kan worden uitgebreid. Het komt er, in grote lijnen, op neer dat het internet gebruikt wordt om contact te leggen met uw bedrijfsnetwerk, door middel van een versleutelde verbinding. Dit gebeurt op een zodanige manier, dat u bijna niet merkt, dat u niet binnen uw eigen kantoor zit.

Wanneer u besluit om gebruik te maken van een VPN verbinding om te kunnen werken op afstand en u voldoet aan een aantal randvoorwaarden, dan is het voor ons geen enkel probleem om een dergelijke verbinding op te zetten.

Benieuwd welke oplossingen wij u kunnen bieden?