Telefonie

IP Groep helpt organisaties met hun telefonie- en communicatievraagstukken.

Altijd bereikbaar

Vindt u flexibiliteit, kosten besparingen of geavanceerde functionaliteiten belangrijk? Wilt u het beheer in huis houden of besteedt u het liever uit? Wij hebben de kennis en ervaring in huis om ervoor te zorgen dat uw telefonieomgeving maximaal aansluit bij uw bedrijfsdoelstellingen. Door ons eigen telefonieplatform in diverse gerenommeerde datacenters kunnen wij flexibel omgaan met bijvoorbeeld de groei van uw bedrijf.

Telefonie is voor veel bedrijven en instellingen vaak net zo vanzelfsprekend als bijvoorbeeld elektriciteit. Er wordt niet gerealiseerd wat er allemaal bij komt kijken om dit te kunnen bewerkstelligen. Met de grote hoeveelheid mogelijkheden die er momenteel beschikbaar zijn wordt uw keuze niet alleen groter, maar ook complexer.

Meer informatie over telefonie?

Communicatieoplossingen voor elke branche

Als system integrator levert IP Groep een breed aanbod aan communicatiediensten en leveren we communicatieoplossingen in een breed scala aan sectoren in de zakelijke markt. Wij analyseren samen met u uw wensen en eisen. Naast uw eigen behoeften, kijken wij ook naar de efficiëntie, bereikbaarheid, schaalbaarheid en eventuele kostenbesparing. Daarmee komen wij samen tot de juiste keuze op het gebied van infrastructuur en de toe te passen technologie. Vanzelfsprekend dragen wij ook zorg voor de levering, installatie en het onderhoud van de gekozen oplossing.

Ook op het gebied van telefonie heeft de techniek de afgelopen jaren een grote vlucht genomen waarvan het einde nog niet in zicht is. De mogelijkheden lijken oneindig. Wij zijn een gecertificeerd leverancier van diverse fabrikanten, daardoor kunnen wij u altijd een passende oplossing bieden.

Wilt u meer informatie over oplossingen binnen uw bedrijf?

Draadloos

Cloud telefonie

Als ondernemer heeft u vast gemerkt dat de rol van telefonie aan het veranderen is. Wat Netflix doet met de manier waarop we naar films kijken, doet de cloud met telefonie: geen eenmalige investeringen, geen vast contract, maar betalen per gebruiker per maand.

Telefonie uit de cloud betekent niets anders dan dat u geen vaste telefooncentrale meer op kantoor heeft staan, maar dat dit een online dienst is. Hierdoor heeft u de vrijheid om te werken waar en wanneer u maar wilt. Het enige wat u nodig heeft is een internet verbinding.

 • Geen investeringen in hardware, software, licenties of installatie
 • Geen contracten
 • Alleen betalen voor wat u gebruikt
 • Onbeperkt en makkelijk schaalbaar
 • Meer dan 150 functies met automatische updates, dus altijd de nieuwste telefonie oplossing
 • Gratis onderling bellen
 • Nummerbehoud
 • Eenvoudig te bedienen

Dect telefonie

Als modern bedrijf wilt u uw medewerkers op een flexibele manier binnen het bedrijf laten werken. Dit omdat uw organisatie dat nodig acht, u wilt snel kunnen handelen waardoor u bereikbaar dient te zijn op uw kantoor, in uw magazijn of tijdens het productie proces. Wij bieden u hiervoor diverse oplossingen aan op basis van Dect of IP Dect geïntegreerd in uw bedrijfstelefooncentrale.

Deze draadloze toestellen hebben verschillende opties zoals een antwoordapparaat, nummerherkenning, een handsfree-functie en de mogelijkheid tot conferentiegesprekken. Er zijn DECT telefoons bestaande uit 1 handset, 6 handsets en alles daartussen. Door deze grote verscheidenheid is er voor iedereen een toestel dat bij jouw wensen past.

VoIP telefonie

VoIP telefonie is onmisbaar voor elke professionele organisatie. In veel gevallen bespaar je er veel tijd en geld mee. Natuurlijk kom je ook meteen professioneel over wanneer je optimaal bereikbaar bent op je zakelijke nummer. Bij Voice over IP (VoIP) wordt het internet of een ander IP-netwerk gebruikt om spraak te transporteren. Hierdoor wordt telefonie mogelijk op datanetwerken en ontstaat de mogelijkheid om de voorheen traditioneel gescheiden werelden van spraak en data samen te voegen.

Maar wat heeft u precies nodig om met VoIP te kunnen bellen?

Slechts 4 dingen:

 1. Voldoende bandbreedte

U kunt nog over zo’n mooie telefonie oplossing beschikken, de kwaliteit ervan valt of staat met de internetverbinding. Het is belangrijk dat er altijd voldoende bandbreedte is om het telefonieverkeer te versturen en ontvangen, naast het reguliere dataverbruik over het netwerk. Eén telefoongesprek vereist ongeveer 100 kb/s bandbreedte. Het aantal gesprekken tegelijkertijd tel je op bij het huidige internetverbruik en je weet hoeveel bandbreedte je nodig hebt.

Kom je tot de conclusie dat je bandbreedte tekort komt voor Hosted VoIP? IP Groep kan u hierbij helpen. Wij helpen u bij het kiezen van de best mogelijke verbinding voor uw situatie en bedrijfslocatie.

 1. Een VoIP pakket

Er zijn meerdere mogelijkheden. Wij kunnen samen met u kijken wat het beste bij uw bedrijf past.

Het is noodzakelijk om elk toestel te voorzien van een virtuele telefoonlijn, het VoIP account. Als u vijf medewerkers heeft die moeten kunnen bellen, dan bestelt u vijf pakketten. Zij krijgen dan allemaal een eigen account. Door aan elk account een eigen nummer te koppelen, is iedereen bereikbaar via een eigen nummer.

 1. Een telefoonnummer

Heeft u al een zakelijk telefoonnummer? Wij regelen natuurlijk dat u deze kunt behouden. Heeft u nog geen zakelijk telefoonnummer? Ook dat is geen probleem. U kunt zelf kiezen wat voor type nummer dit moet worden. Wilt u graag een lokale uitstraling? Kies dan voor een telefoonnummer met jouw eigen netnummer ervoor. Heb je meerdere locaties met meerdere netnummers en wil je voor elke locatie een eigen lokaal telefoonnummer? Ook dat is gewoon mogelijk. Voor een landelijke uitstraling kies je voor een 085- of 088-nummer.

 1. Een toestel

Als u bij de keuze van je pakket (stap 2) hebt gekozen voor een compleet abonnement met toestel, dan hoef je geen toestel meer te kiezen. Maar mogelijk schaft u liever zelf een toestel aan. Dan kunt u bij ons kiezen uit een veelvoud aan VoIP telefoons.

U ziet: overstappen naar VoIP telefonie is heel eenvoudig. Wij willen het graag volledig voor u regelen, zodat u bijna niets van de overstap merkt.

Wilt u hier meer over geïnformeerd worden?

Vaste telefonie

Vaste telefonie voor zakelijk gebruik is geschikt voor organisaties die het beheer in huis willen houden, telefonie willen integreren met backofficesystemen of specifieke gebruikerstoepassingen hebben.

SIP trunk

Een SIP Trunk is een softwarematige telefoonlijn. Het grote verschil tussen een SIP Trunk en een telefoonlijn is dat het aantal beschikbare lijnen flexibel kan worden ingesteld.  Daarnaast wordt er een gesprek opgezet via Internet (data) in plaats van het ouderwetse telefoonnetwerk. De provider zorgt ervoor dat uw gesprekken op het standaard-telefoonnetwerk terecht komen. De meeste moderne telefooncentrales kunnen worden voorzien van deze dienst. Door deze in uw telefooncentrale te plaatsen belt u vele malen goedkoper.

 • Enorme kostenbesparing op maandelijks abonnement
 • Betalen per beschikbare lijn
 • Gratis koppeling telefoonnummers
 • Gratis onderling bellen
 • Vast-mobiel integratie mogelijk
 • 088, 0800 of 0900 nummer rechtstreeks op SIP

Glasvezel

IP Groep heeft ruime kennis en ervaring in het toepassen van glasvezel oplossingen. Wij zijn er van overtuigd dat de opkomst van nieuwe applicaties en diensten moeten beschikken over razendsnel, uiterst betrouwbare en hoogwaardige verbindingen waarin glasvezel een onmisbaar onderdeel is. Wij zijn uw partner in advies, ontwerp, uitvoering en onderhoud.

Wij bieden u onze ervaring in FTTB (Fiber To The Building), FTTD (Fiber To The Desk) en FTTH (Fiber to The Home). Als specialist in afmontage en lassen van Multimode en Singelmode glasvezelkabels bieden wij u tevens de mogelijkheid tot het meten van de kwaliteit van de glasvezel, lassen en connectoren dit doormiddel van een OTDR en/of dempingsmeting. U ontvangt van ons een duidelijke rapportage.

Binnen het glasvezel concept van IP Groep bieden wij u alle benodigde actieve componenten, glasvezelpatchkabels en glasvezelpatchpanelen. Certificering van ons glasvezel concept behoort tot de mogelijkheden.

VPN

VPN staat voor Virtual Private Network. Het is een methode waarmee uw bedrijfsnetwerk veilig tot buiten uw voordeur kan worden uitgebreid. Het komt er in grote lijnen op neer, dat het internet gebruikt wordt om contact te leggen met uw bedrijfsnetwerk, middels een versleutelde verbinding. Dit gebeurt op een zodanige manier, dat u bijna niet merkt, dat u niet binnen uw eigen kantoor zit.

Wanneer u besluit om gebruik te maken van een VPN verbinding om te kunnen werken op afstand en u voldoet aan een aantal randvoorwaarden, dan is het voor ons geen enkel probleem om een dergelijke verbinding op te zetten.

Benieuwd welke oplossingen wij u kunnen bieden?